Uitstapdag

Op 20/10/2017 ging de eerste uitstapdag van dit schooljaar door. De leerkrachten hadden voor elk jaar interessante en leerrijke uitstappen en activiteiten gepland: een wetenschapsdag, een biotoopstudie in het Gentbos en bezoeken aan het museum Plantin-Moretus, Lutosa, het MIAT, het Jubelparkmuseum, Breendonk, enz.

Abdulkadir uit 2MW schreef er het volgende over:

Op 20 oktober gingen we met 2mw op uitstap naar het bos. Voor de uitstap werd de klas in groepen verdeeld.

Toen we ’s morgens aan de school aan kwamen, moesten we wachten op de bus. Na een tijdje mochten we de bus instappen. We zaten samen met het eerste jaar in dezelfde bus. Onderweg werden we afgezet bij het Gentbos in Merelbeke. Daarna kregen we bladen met opdrachten die we moesten maken en uitvoeren. We moesten verschillende dingen doen zoals de lichtsterkte en de windkracht  meten. Om de weg niet kwijt te raken, moesten we de pijlen volgen. De paadjes waren modderig want het had ’s nachts geregend. Dus we moesten laarzen dragen. Sommige leerlingen hadden pech, want ze hadden ze niet mee. Er waren ook borden met wat informatie daarop. Na de biotoopstudie was er een zoekspel genaamd Cluedo. Het was voor de les van aardrijkskunde. We moesten de moordenaar zoeken. Het spel konden we niet uitspelen want sommige tips konden we niet vinden.

Ten slotte werd het spel afgerond en werd het tijd om naar huis te gaan. Ik vond het een leuke dag, want ik heb veel bijgeleerd.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *