Bijenkomst brandwondencentrum UZ

Zaterdag 23 november vond er een bijeenkomst plaats op onze school met het Brandwondencentrum UZ. Na een korte kennismaking met de leden van de vereniging en de leerlingen (5ASO) volgde er een algemene uitleg over de werking van de vereniging, de mogelijke brandwonden en de verdere behandelingen.

Na de algemene uitleg konden de leerlingen door middel van een doorschuifsysteem naar de getuigenissen luisteren. In kleine groepjes vertelden de brandwondenpatiënten hun verhalen en de leerlingen kregen de mogelijkheid om vragen te stellen.

De verhalen en de foto’s waren zeer aangrijpend. De leerlingen waren zeer bewust hoe snel het kan gebeuren en hoe gevaarlijk het kan zijn. Ze hebben ook geleerd dat ze preventieve maatregelen moeten nemen om dit te voorkomen, want het zijn vooral kinderen die zich verbranden.

Het was een geslaagde dag. De leerlingen vonden het heel interessant en waren onder de indruk door de getuigenissen. De mensen van de brandwondencentrum waren ook zeer tevreden over het programma. Ze hadden meegedeeld dat de leerlingen zeer enthousiast, braaf en vriendelijk waren.

Dit programma is voor herhaling vatbaar en we hebben al afgesproken dat we het volgend jaar opnieuw gaan organiseren.