Workshop Latijn

De latinisten van de tweede graad konden zich al even student aan de universiteit wanen, want vandaag kregen ze een workshop over magie in de (vooral) Griekse & Romeinse oudheid van Dr. Evelien Bracke. In eenvoudige en bevattelijke taal werd uitgelegd wat magie precies inhoudt en hoe het komt dat vooral vrouwen als “heks” gepercipieerd werden.

Als kers op de taart kregen de leerlingen ook een rondleiding in de bibliotheek van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Alle boeken samen zouden een rij vormen van 13 km lang! Indrukwekkend! En vooral: het smaakte naar meer! “Zaten we maar al aan de universiteit,” verzuchtten de leerlingen, terwijl we snel (want het regende) terug naar hets station aan het stappen waren. Hun pas net iets kordater en volwassener dan ervoor: tuurlijk, ze zijn eigenlijk al voor een stukje “student” en niet alleen maar “leerling”.